IBM Softlayer ile Bulutları Fethediyor!

09 Nis IBM Softlayer ile Bulutları Fethediyor!

IBM Softlayer ile Bulutları Fethediyor!

softlayer-logo

Bulut bilişim ve bulut bilişim çözümleri, dinamizmi yakalamak isteyen şirketler için vazgeçilmez olmak üzere iken, IBM son dönemde bulut bilişime ne kadar yatırım yaptı biliyor musunuz?

Bir kaç ay önce Softlayer firmasını satın alan IBM, dünyadaki en geniş ve etkin bulut çözümlerini bünyesine geçirmiş oldu. Bununla kalmadı ve geçtiğimiz hafta Teknolojik Anneler olarak davetli olduğumuz basın toplantısında, bulut bilişime 1,2 milyar doların üzerinde bütçe ayıracaklarını açıkladılar.

Şu ana kadar bulut bilişime 6 milyar dolar yatırım yapan IBM, bulutla ilgili 17 uzman şirketi de bünyesine eklemiş. Tahmin edersiniz ki, bunlar müthiş rakamlar ve IBM gibi bir dünya devi firmanın ‘bulutlar’a bu kadar yatırım yapıyor olması, yeni dönem paylaşım alışkanlıklarının nasıl değişeceği yönünde de bizlere fikir veriyor.

Bulut konusunda çalışan 37,000 uzman/danışman kadrosu ve bulut alanında 1.400 patentle, IBM çok net bir şekilde bu alanda piyasanın lideri konumunda görünüyor. Zaten IDC 2013 raporu da IBM’in, bulut hizmetlerinde lider konumda olduğunu doğruluyor.

Peki bulut bilişim size, bize, küçük işletmelere,
büyük firmalara ne avantaj sağlar?

Öncelikle, bulut tabanlı veri merkezleri değişken iş yükleri için ideal çözümler ve esnek maliyetler sunuyor.

İkincisi, SoftLayer altyapısı ile dakikalar içinde oluşturacağınız bulutunuzu hemen kullanmaya başlayabilir, aylık-yıllık-hatta saatlik kiralamalarla kullanabilirsiniz. Standart paketlerden kullanabileceğiniz gibi, size veya firmanıza özel bulutunuz olmasını da talep edebilirsiniz. Üyeliğinizi takiben maksimum 15 dakika içinde veri paylaşımına başlayabiliyorsunuz. %100 güvenli ortam ve 7/24 teknik destek imkanı da elbette garantisi verilen artılardan.

“IBM Küresel Bütünleşik Teknoloji Hizmetleri Ülke Müdürü Levent Esensoy : “Verilerin her yerde ve her an ulaşılabilir olması gerekiyor dolayısıyla bu ortamı destekleyen veri merkezleri ve altyapı gereksinimleri var. Fakat maliyet baskısı nedeniyle bu alt yapılara yatırım yapmak kurumlar açısından zor ve verimsiz. Bulut bu noktada öne çıkıyor. Bulut tabanlı Veri Merkezleri; hizmetler açısından gelinen en ileri aşamayı temsil ediyor. Bulut tabanlı veri merkezlerinde müşteriye kullandığın kadar öde modeliyle donanım, altyapı ve ağ erişimi sunularak esnek maliyetli bir yapı sağlanabiliyor” dedi.

Bugün Bilgi Teknolojileri Direktörleri (CIO’lar) iş sürekliliğini; bulut bilişim yatırımlarının en önemli artısı olarak belirtiyor.

IDG’nin Bulutla ilgili CIO’larla gerçekleştirdiği bir araştırmada bulut tabanlı felaket kurtarma çözümlerine yatırım yapan şirketlerin %80’i İş Sürekliliğini elde ettikleri en önemli fayda olarak belirtiyor. Yazılımların yüzde 80’i buluta göre geliştirilecek ve 2017’ye kadar kurumların yüzde 50’si hibrit bulut kullanıyor olacak.

Toplantıda IBM Türk bizlere, ekonomik ve esnek bir BT çözümü sunan bulut bilişimle ilgili merak edilenleri, Türkiye pazarının buluta yaklaşımını ve IBM’in kurumsal pazarı dönüştürmek için gerçekleştirdiği bulut girişimlerini anlattı.

ibm_bsn_topl_1

Ali Gündüz, Defne Tozan, Levent Esensoy

“Bulut bir teknoloji değil iş modeli seçimidir. IBM olarak kurumsal pazarı bulut ile yeniden inşa etmeyi hedefliyoruz ve bu konuda çok iddialıyız” diye konuşan IBM Küresel Teknoloji Hizmetleri Ülke Müdürü Defne Tozan: “Türkiye’de bulutun adaptasyonunu artırmak, doğru bulut yatırımlarını teşvik etmek ve kurumların bulut ile rekabetçi hale gelmeleri adına öncü bir görev üstlenmeye devam edeceğiz” diye konuştu. “

IBM ve bulut bilişimle ilgili rakamları özetlersek;

– Beş kıtada 40 Veri Merkezi

– 1,2 milyar doların üzerinde bir bütçe

– 15 yeni veri merkezi

– Her gün yönetilen 5.5 milyon bulut tabanlı hizmeti

– Bulut gelirleri son yılda %69 artış

-2015 sonuna kadar 7milyar doları bulacağı düşünülen gelir

ayrıca;

-IBM öngürüsüne göre 2016’da uygulamaların 1/3’ü bulutta olacak!

Daha fazlası için; http://www.ibm.com/tr/tr/

 

Yazar;

İpek Süer, Teknolojik Anneler
İlgili rakamlar basın bülteninden alınmıştır.

Kaynak: http://teknolojikanneler.com/ibm-softlayer/

ibmcloud_homepage_banner

 

Kaydet



WhatsApp chat